Prva ozbiljna pretnja Srbiji - sankcije?

Nacionalne vesti - Ponedeljak 21.03.2022 - 12:09

Ministar spoljnih poslova Litvanije kaže da se svim zemljama koje pomažu Rusiji u zaobilaženju sankcija, uključujući i Srbiju, može desiti isto.

FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock
"Moramo biti vrlo ozbiljni u tome. U pitanju je naš kredibilitet", kazao je Gabrielius Landsbergis. 
 
Šef diplomatije Litvanije je, dolazaći na sastanak Saveta EU, poručio da se ulazi u "novu fazu sankcija", uz ocenu da EU do sada nikada nije nametnula ovoliki obim restriktivnih mera, i pozvao na formiranje posebne institucije koja bi se isključivo bavila nadzorom i sprovođenjem evropskih sankcija. 
 
 "Kada je značajno sankcionisana zemlja članica Saveta bezbednosti EU, a ja smatram da bi trebalo da bude još više sankcionisana, moramo da nadgledamo sprovođenje procesa mnogo ozbiljnije nego u ranijim slučajevima", kaže Landsbergis.
 
On je u ime Litvanije podržao pristupne procese Moldavije i Gruzije, ali i napomenuo da "Ukrajina zaslužuje poseban put u EU" zbog rata u zemlji.
 
Gabrielius Landsbergis je upozorio da "ima dosta sličnosti između putinizma i nacizma", uz ocenu da je u pitanju ideologija i sistem koji ima svog lidera, ideologiju, pratioce i simbol, i pozvao na sistematski pristup EU "putinizmu".
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: