Prvo "Sputnjik V" pa "Fajzer": Avioni sleću li sleću na beogradski aerodrom

Nacionalne vesti - Ponedeljak 22.02.2021 - 12:33

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da u podne u Srbiju stiže još 46.800 Fajzerovih vakcina protiv koronavirusa.

Stiglo još 50.000 doza vakcine Stiglo još 50.000 doza vakcine "Sputnjik V" FOTO: Shutterstock
Sa tim novim kontingentom, Srbiji je ukupno isporučeno dva miliona vakcina te farmaceutske kompanije.
 
Na beogradski aerodrom jutros je sleteo i avion sa još 50.000 doza vakcine "Sputnjik V".
 
U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.230.836 vakcinacija protiv koronavirusa i 428.202 revakcinacije, čime je naša zemlja po broju vakcinacija na milion stanovnika Srbija druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika prva u Evropi.
 
Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da "nijedna zemlja ne priča o cenama, čak ni EU koja kolektivno pregovara", zbog čega ne može da kaže koliko je Srbiju koštala nabavka vakcina protiv korona virusa.
 
Ona je rekla su "neverovatni načini kako se nabavljaju vakcine", kao i da su lično prijateljstvo i veze predsednika Srbije Aleksandra Vučića "presudne" da Srbija dobije vakcine.
 
Navela je da je Srbija do sada potpisala ugovore za 12.332.200 doza vakcina protiv koronavirusa, kao i da je do sada stiglo 1.970.220 vakcina, a dodala je da je cilj države da svakog građanina Srbije obezbedi po dve doze vakcine protiv koronavirusa.
 
Prema njenim rečima Srbija je jedina zemlja na svetu koja je uspela da kupi vakcine i da ih dobije od kineskog Sinofarma "a da nije učestvovala u trećoj fazi kliničke studije".
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: