Raspisan konkurs za prijem kandidata iz građanstva na Kurs za podoficire

Nacionalne vesti - Ponedeljak 01.04.2024 - 13:59

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za osposobljavanje kandidata iz građanstva na Kursu za podoficire, radi prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Foto:OK radio,G.Mitić Foto:OK radio,G.Mitić
Zainteresovani mladići i devojke imaju priliku da konkurišu za 200 podoficirskih radnih mesta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
 
Na konkurs za podoficire mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Republike Srbije koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina. Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem.
 
Izabrani kandidati biće upućeni na Kurs koji traje devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije, a uspešnim završetkom stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.
 
Rok za podnošenje prijave je do 30. aprila 2024. godine, a opšti i posebni uslovi za prijem, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka, obrasci za prijavu i ostala neophodna obaveštenja o konkursu mogu se pogledati na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/21109/javni-konkurs-za-osposobljavanje-na-kursu-za-podoficire-kandidata-iz-gradjanstva21109
 
--
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: