Rigorozne kontrole: Inspekcija ČEŠLJA SVE REDOM

Nacionalne vesti - Subota 13.02.2021 - 12:07

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, Goran Stamenković, rekao je na RTS-u da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere u suzbijanju kršenja epidemioloških mera širom Srbije.

Nulta tolerancija za kršenje mera FOTO: G. Mitić/OK Radio Nulta tolerancija za kršenje mera FOTO: G. Mitić/OK Radio
Istakao je da je u petak uveče bilo intervencija na Kopaoniku, te da praznici neće biti “izgovor” da se epidemiološke mere krše.
 
“Sanitarni inspektori su posebno angažovani ovih dana i neće imati državni praznik, moraće da rade. Sva pravna lica koja budu kontrolisana, svi preduzetnici, moraće da se suoče sa odgovornošću i sa izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori preduzimati na terenu, bez ikakvog izuzetka”, rekao je Stamenković.
 
Navodno će na terenu ovih dana biti više od 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava, govori on.
 
Kaže da je za tri i po meseca sprovedeno više od 270.000 nadzora, preko 1.870 izrečenih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od oko 790 miliona dinara.
 
“Pod lupom” će, kaže, ovih dana posebno biti ugostiteljski objekti i turistički centri.
 
“Moja poruka svim preduzetnicima je da korona redari moraju da rade svoj posao i da korisnici usluga treba da znaju i da ih neko podseti na mere, jer kada inspektor dođe više nema upozoravanja”, rekao je on.
 
Najrigoroznija mera koja može biti izrečena jeste zatvaranje objekta na 72 sata nakon pražnjenja.
 
“Onaj ko pruža usluge je dužan da te usluge drži u zakonskim okvirima. Osim nošenja zaštitnih maski, korišćenja dezinfekcionih sredstava i poštovanja distance, najvažnija stvar je dozvoljeni broj korisnika”, navodi Stamenković.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: