Sa kakvim porukama iz Kine Vučić putuje u Berlin?

Nacionalne vesti - Subota 27.04.2019 - 13:40

Mediji već spekulišu o tome da li će sastanak sa liderima najjačih članica EU biti presudan za nastavak pregovora Beograda i Prištine.

Teško do dogovora u Berlinu FOTO: G. Mitić/ OK Radio Teško do dogovora u Berlinu FOTO: G. Mitić/ OK Radio
Postavlja se i pitanje da li će doći do promene formata daljeg dijaloga.
 
"U koferu sa kojim se Vučić vraća iz Pekinga je podrška Kine i Rusije, koje će biti na našoj strani u rešavanju problema dijaloga", kaže Mihajlo Crnobrnja predsednik Evropskog pokreta u Srbiji.
 
U Berlinu o Kosovu i Metohiji neće raspravljati Evropska unija već Nemačka i Francuska, što je svojevrstan presedan, ocenio je Crnobrnja i istakao da ne očekuje da će na njemu biti postignut bilo kakav dogovor.
 
Crnobrnja je u intervju za TV Prva rekao da se slaže sa ocenom bivšeg zvaničnika američke administracije Brajana Hojta Jija koji je izjavio da sastanak u Berlinu nije presudan za dijalog Beograda i Prištine, da pruža određenu priliku, ali da nije odlučujući za budućnost razgovora.
 
''Šanse da se nešto konkretno postigne u Berlinu nisu velike'', rekao je Crnobrnja povodom predstojećeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.
 
Kako kaže, nije uobičajeno da dve najjače evropske sile u ime cele EU rešavaju bilo koji interni ili spoljnopolitički problem.
 
''Vrlo je čudno da EU nastupa u ovom sastavu, bez (visoke predstavnice i komesara) Federike Mogerini i Johanesa Hana'', rekao je Crnobrnja, ocenjujući da Francuska i Nemačka ovog puta istupaju ispred EU kako bi se pozicionirale pred izbore za Evropski parlament koji će biti održani 26. maja.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: