Saopštena imena skoro svih ministara – mnogo novih lica u Vladi

Nacionalne vesti - Nedelja 25.10.2020 - 13:14

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić saopštila je imena skoro svih ministara. Čeka se potvrda za određene pozicije iz SPS-a.

Brnabić: Šest ministara koji nisu imali veze sa SNS-om i SPS-om FOTO: RTS Screenshot Brnabić: Šest ministara koji nisu imali veze sa SNS-om i SPS-om FOTO: RTS Screenshot
Nova lica u kabinetu biće Tatjana Matić, Anđelka Atanasković, Irena Vujović, Maja Popović, Marija Obradović, Tomislav Momirović, Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković, Gordana Čomić, Ratko Dmitrović. Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović rotirali resore. 
 
Nije rešena pozicija jednog ministra bez portfelja
 
Kada je reč o sastavu vlade, sve je rešeno osim imena jednog ministra bez portfelja iz redova SPS-a, naveo je predsednik Vučić.
 
Naveo je da je potrebno da dijalog postane vrednost koju će ljudi u Srbiji da poštuju.
 
Zatraženo je i da srpska ekonomija brže raste, a Brnabićeva je pozvala Vučića da prisustvuje sednicama Vlade o rastu BDP-a i pregovora Beograda i Prištine.  
 
Vučić je naglasio evropsku perspektivu Srbije i ispunjavanje obaveza, ali, kako je rekao, Srbija neće biti spremna da sprovodi u delo ono što nijedna članica Unije nije napravila. 
 
Selaković na čelu MSP, Vulin na čelu MUP-a
 
Ana Brnabić: Ministar spoljnih poslova biće Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, ministar finansija Siniša Mali, ministarka privrede Anđelka Atanasković.
 
Irena Vujović, Tomislav Momirović i Maja Popović u Vladi
 
Ministar poljoprivrede biće Branislav Nedimović, zaštite životne sredine Irena Vujović, rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, pravde Maja Popović, državne uprave Marija Obradović, građevine Tomislav Momirović.
 
Rotirali se Vulin i Stefanović
 
Ministar odbrane biće Nebojša Stefanović, evropskih integracija Jadranka Joksimović, ministar prosvete biće iz SPS-a (čeka se potvrda iz te stranke), ministar zdravlja biće Zlatibor Lončar, rada i socijalne politike Darija Kisić Tepavčević, omladine i sporta Vanja Udovičić, kulture Maja Gojković, za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, za brigu o porodici Ratko Dmitrović, za brigu o selu Milan Krkobabić. 
 
Razmišlja se o potpredsedničkim mestima i ministrima bez portfelja.  
 
Brnabić: Šest ministara koji nisu imali veze sa SNS-om i SPS-om
 
Ana Brnabić je rekla da će, od ukupnog broja članova vlade, kojih će biti 23, čak 11 biti žene, kao i da je oko 50 odsto novih ministara.
 
Istakla je da je među njima i šestoro onih koji do sada nisu imali veze ni sa SNS-om i SPS-om.
 
Navela je da su to Gordana Čomić, Darija Kisić Tepavčević, Tomislav Momirović, Anđelka Atanasković, Ratko Dmitrović i Maja Popović.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: