Sednica Kriznog štaba: Očekuje li nas relaksiranje mera?

Nacionalne vesti - Sreda 28.04.2021 - 12:12

BEOGRAD - Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija, biće održana danas, potvrđeno je Tanjugu u Vladi.

"Nema mnogo prostora za popuštanje mera" FOTO: Screenshot
Sednica će biti održana u 16 sati.
 
Premijerka Ana Brnabić rekla je da je svakodnevno u kontaktu sa medicinskim delom štaba, a imali su i redovne konsultacije.
 
"Da vidimo da li je potrebno da neke mere relaksiramo, da li je ovako u redu, ili treba da zategnemo, što ne mislim da treba, jer padaju brojevi i procenti", rekla je Brnabić.
 
 
"Nema mnogo prostora za popuštanje mera"
 
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da za predstojeće praznike "nema mnogo prostora" za popuštanje epidemioloških mera jer imamo "jedne od najfleksibilnijih mera" u odnosu na druge zemlje.
 
Ona je navela da su nekim zemljama zbog pandemije koronavirusa mere mnogo rigoroznije nego u Srbiji.
 
Kisić Tepavčević, koja je i epidemiolog, izjavila je za televiziju Prva da su i dalje oboljevanja od kovida-19 izražena u hiljadama i ponovo pozvala građane da se vakcinišu, navodeći da je to „ključ naše borbe“.
 
„Sve zavisi od nas, ne od Kriznog štaba već od svakog pojedinca“, kazala je Kisić Tepavčević.
 
 
Vesić: Mere u Srbiji da se određuju po regionima
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić smatra da je vreme da se mere u Srbiji određuju po regionima, a ne za čitavu zemlju, ističući da oni koji su postigli bolje rezultate kada je u pitanju imunizacija protiv korona virusa, treba da imaju blaže mere.
 
"Oni koji su bolji, treba da imaju blaže mere. Takvih primera ima u svetu, recimo u Italiji. Beograd ima skoro 43 odsto vakcinisanih i nema razloga da deli istu sudbinu kada su mere u pitanju sa opštinama koje imaju šest odsto vakcinisanih", rekao je Vesić novinarima u zgradi opštine Stari grad, gde je obišao kol centar za pomoć najstarijim sugrađanima po pitanju imunizacije.
 
Vesić je istakao da očekuje da građani i građanke Beograda budu nagrađeni za odgovornost koju su pokazali jer se, dodao je, na taj način pokazuje da ima smisla vakcinisati se.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: