Situacija u Novom Pazaru se stabilizuje, opada broj prijema

Nacionalne vesti - Nedelja 19.07.2020 - 12:26

Koordinator opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže za RTS da podaci treći dan zaredom pokazuju da situacija u Novom Pazaru ulazi u mirniju fazu.

Građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija FOTO: AP Građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija FOTO: AP
Mirsad Đerlek je za Dnevnik RTS-a rekao da se broj pregleda u kovid ambulantama smanjuje.
 
"Bilo je ranije po 400 ljudi, a juče smo imali između 200 i 250 pregleda. Ranije smo imali i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimista i ovi podacimi me raduju, ali ne želim da se opustimo", objašnjava Đerlek.
 
Kako kaže, situacija se stabilizuje i u Tutinu.
 
"Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali - Najveći problem imamo u Sjenici, trenutno imamo preko 70 pacijenata iz Sjenice", navodi Đerlek.
 
"Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu, međutim s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio mi se ponašamo kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako da će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću da kažem da nema opuštanja, tražim ozbiljost, disciplinu i rad", navodi Đerlek.
 
Ističe da građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija i bolest i dodaje da na dalji tok bolesti mnogo zavisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cele Srbije.
 
Apeluje na građane da se pridržavaju epidemioloških mera.
 
"Nije dovoljno da samo mi u bolnicama da ginemo i radim, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mera.
 
U opštoj bolnici u Novom Pazaru trenutno se nalazi 226 pacijenata.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: