Skupština izglasala: Ukinuto VANREDNO STANJE u Srbiji

Nacionalne vesti - Sreda 06.05.2020 - 21:15

Skupština Srbije usvojila je predlog o ukidanju vanrednog stanja u Srbiji.

Predlog usvojen nakon celodnevne rasprave FOTO: parlament.org.rs Predlog usvojen nakon celodnevne rasprave FOTO: parlament.org.rs
Za predlog Vlade o ukidanju glasalo je 155 poslanika. Protiv predloga nije bio nijedan poslanika, jedan poslanik bio je uzdržan, a jedan nije glasao.
 
Predlog o ukidanju vanrednog stanja usvojen je nakon celodnevne rasprave u parlamentu.
 
Poslanici su usvojili i Zakon o važenju uredbu koje je Vlada Srbije, uz supotpis predsednika Republike, donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila.
 
Ukinuto je 11 uredbi koje su važile za vreme vanrednog stanja, a odnose se na organizaciju rada, deo poreskih mera, način zaduživanja, učešću u krivičnom postupku.
 
Nadležne izborne komisije će 11. maja doneti rešenja o nastavljanju sprovođenja izbornih radnji.
 
I nakon ukidanja vanrednog stanja, pojedine mere zbog epidemije koronavirusa i dalje su na snazi u Republici Srbiji.
 
Podsetimo, vanredno stanje u Srbiji proglašeno je 15 marta, a ovo je bila druga sednica Skupštine Srbije od kada je uvedeno vanredno stanje.
 
Skupština Srbije potvrdila je ovu odluku 29. aprila, kao i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je vlada, uz supotpis predsednika, donela za vreme vanrednog stanja. Tada su potvrđene i uredbe, njih 12 koje se odnose na mere za vreme vanrednog stanja.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: