SNS tražila mandat za sastav nove vlade, nema jedinstva oko koalicije

Nacionalne vesti - Utorak 21.07.2020 - 11:23

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je lista "Aleksandar Vučić - za našu decu" tražila mandat za sastav nove Vlade.

"Nova vlada do septembra" FOTO: Twitter
"Očekujemo da Skupština bude konstituisana do 3. avgusta", rekao je Vučević novinarima.
 
On je rekao da su njihova predviđanja da će Vlada biti formirana do septembra i da će to biti Vlada kontinuiteta u smislu politike i ekonomije.
 
Vučević je dodao i da su se predstavnici liste izjasnili šta misle o koalicionim partnerima sa drugih lista, ali da nemaju jedinstven stav.
 
"Da li će biti drugih stranaka uključenih u Vladu, videćemo", rekao je Vučević i dodao da su u SNS podeljena mišljenja da li treba ići sa koalicionim partnerima sa drugih lista ili ne.
 
Rekao je da su razgovarali o krizi izazvanoj korona virusom, izgradnji puteva i o platama do 2025. godine, navodeći da su svesni svoje odgovornosti.
 
Vučević je istakao da nisu pričali o personalnim rešenjima, ali da će ona biti najbolja. Predsednik PUPS Milan Krkobabić rekao je da će vreme u budućnosti zahtevati ozbiljan rad i zadatke.
 
On je penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru poručio da će se učiniti sve da se očuvaju plate i penzije.
 
Predsednik SDPS Rasim Ljajić ponovio je da nije bilo reči o personalnim rešenjima, ali da će biti promena i osveženja, te da će za 15 dana biti novi krug konsultacija posle kojeg će se znati više.
 
On smatra da svi koji su ušli u Skupštinu ne treba da uđu i u Vladu, jer je normalno da zemlja ima opoziciju u parlamentu.
FoNet, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: