"Sporazum u 2019, ni Kosovo ni Srbija se neće puno pitati"

Nacionalne vesti - Četvrtak 10.01.2019 - 11:39

Priština -- Potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti izjavio da se o sporazumu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije ni Priština ni Beograd neće mnogo pitati.

"Očekuje se veliki pritisak da se postigne sporazum"
On je za KTV izjavio da će se pravno obavezujući sporazum postići tokom ove godine i to samo zahvaljujući velikom pritisku zapadne diplomatije.
 
"Imamo zvaničnu politiku SAD koja se izjasnila da bi želela i da će prihvatiti istorijski sporazum između Kosova i Srbije, ali da ne prihvataju bilo kakav sporazum. Balans znači da Srbija ima neke određene interese na Kosovu. Govorim na osnovu onoga što slušam po medijima Srbije, da bude postignut poseban status za crkve SPC na Kosovu", kazao je Haljiti. 
 
On kaže da se u medijima govori o prisajedinjenju četiri opštine sa severa Kosova Srbiji, onako kako se na Kosovu govori o ujedinjenju Preševske doline Kosovu. 
 
"Verujem da će biti izuzetno veliki pritisak da se postigne sporazum i o tome će se malo pitati Kosovo i Srbija", kazao je Haljiti koji je i visoki zvaničnik DPK. 
 
On očekuje da će se sporazum okončati jednim zajedničkim sastankom sa koga će se izaći sa potpisima na sporazumu. 
 
Reagujući na suprostavljanje opozicije predlogu da se što pre postigne sporazum, Haljiti kaže da se "samo budale mogu suprotstaviti SAD". On očekuje da će se i opozicija na kraju sa tim saglasiti, "kada budu postavljeni uz zid". 
 
"Ne verujem da Amerika ima bilo kakvog interesa da zahteva nešto što nije u interesu Kosova. Sada cenu treba da plate obe strane, nešto treba da damo, sada ne znam šta je to tačno. Ne da će nam se tražiti, već će se to o tome odlučiti i mi ćemo to dobrovoljno potpisati", kazao je Haljiti.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: