Srbija: 1.060 zaraženih, 160 novih slučajeva, još petoro preminulih

Nacionalne vesti - Sreda 01.04.2020 - 15:40

Ukupno 1.060 građana Srbije je inficirano korona virusom, a u poslednja 24 sata je registrovano 160 novih slučajeva.

Ukupan broj preminulih je 28 FOTO: Chinatopix Ukupan broj preminulih je 28 FOTO: Chinatopix
U poslednja 24 časa testirano je ukupno 810 uzoraka; 160 građana je dobilo pozitivan nalaz, a 650 njih nema virus korona.
 
U laboratoriji Instituta "Torlak" do sada je testirano ukupno 4.371 osoba koje su imale simptome virusa.
 
Još petoro je umrlo od posledica virusa, što znači da je sada ukupan broj preminulih 28.
 
Zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević navela je da su svi preminuli muškarci, prosečne starosti 61,2 godine, te da su svi imali pridružena stanja koja su doprinela fatalnim ishodima. 
 
Kad je reč o ukupnom broju preminulih, 21 osoba je muškarac, a sedam je žena.
 
Kako je dodala, trenutno su 72 osobe na respiratorima, a ukupno je hospitalizovano 648 pacijenata.
 
Kad je reč o ukupnom broju pacijenata na respiratoru, 10 pacijenata je na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, jedna osoba nalazi se u Kliničkom centru Niš, šestoro u Kliničkom centru Vojvodine, devetoro u Kliničkom centru Kragujevac, 15 ih je u KBC "Dragiša Mišović", devetoro je na Klinici za pulmologiju KCS, 12 pacijenata je u staroj zgradi Kliničkog centra Niš, te desetoro pacijenata u Kliničko-bolničkom centru Zemun. 
 
- Narednih dana, kao što je planirano, još ćemo intenzivnije raditi testiranja, s ciljem da što pre i što bolje sprečimo dalje širenje bolesti. Međutim, brojevi neumoljivo pokazuju gde smo i koliko smo doprineli da se ova bolest nesmetano širi. 
 
U toku sutrašnjeg dana imaćemo i zajedničke sastanke kriznih štabova da probamo da nađemo način, da li postoji mogućnost da još više omogućimo prevenciju ove bolesti. Kakve god bile mere, mi ne možemo da uspemo ukoliko svako od nas ne preuzme svoju ulogu u sprečavanju širenja infekcije - rekla je dr Kisić Tepavčević.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: