Srbija: Danas stižu prve vakcine iz sistema Kovaks

Nacionalne vesti - Petak 02.04.2021 - 11:22

Avion sa vakcinama proizvođača AstraZeneka na aerodrom "Nikola Tesla" trebalo bi da sleti oko 20 časova, a dočekaće ga ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Treba da stigne ukupno 345.600 doza vakcine AstraZeneka FOTO: Getty Images Treba da stigne ukupno 345.600 doza vakcine AstraZeneka FOTO: Getty Images
Dočeku će prisustvovati i šef političkog sektora Delegacije EU u Srbiji Dirk Lorenc, zamenik direktora Svetske zdravstvene organizacije Mengistu Abebauehu Asef i direktorka Unicefa u srbiji Dejana Kostadinova.
 
Srbija bi u prvoj polovini 2021. godine iz mehanizma Kovaks trebalo da dobije 345.600 doza vakcine AstraZeneka, objavljeno je početkom februara u prvoj prognozi Alijanse za vakcine Gavi.
 
Kovaks sistem uspostavljen je da bi vakcine bile ravnomerno dostupne svim zemljama, posebno siromašnim, a Svetska zdravstvena organizacija planira da do kraja 2021. godine iz tog programa vakciniše 20 odsto svetskog stanovništva.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: