Srbija otvorila Klaster četiri u pregovorima sa EU

Nacionalne vesti - Utorak 14.12.2021 - 11:08

Srbija je danas otvorila Klaster četiri u pregovorima o pristupanju EU.

FOTO: Dojče Vele FOTO: Dojče Vele
Na međuvladinoj konferenciji EU-Srbija u Briselu otvoren je Klaster četiri - Zelena agenda i održiva povezanost, koji obuhvata četiri poglavlja - 14 Transportna politika, 15 Energetika, 21 Trans-evropske mreže i 27 Životna sredina i klimatske promene.
 
Međuvladinom konferencijom predsedava državni sekretar predsedavajuće Evropskom unijom Slovenije Gašper Dovžan, a u ime Srbije učestvuju premijerka Ana Brnabić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
 
Po završetku sastanka najavljeno je obraćanje medijima premijerke Brnabić i šefa evropske diplomatije Žozepa Borela.
 
Odluka o otvaranju Klastera četiri u pregovorima sa Srbijom potvrđena je 8. decembra na redovnom sastanku stalnih predstavnika država članica EU u Briselu (COREPER).
 
Srbija je u dosadašnjim pregovorima sa Evropskom unijom otvorila 22 od ukupno 35 poglavlja, od kojih su dva poglavlja privremeno zatvorena.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: