Srpski patrijarh dobio titulu antiukrajinski propagandista

Nacionalne vesti - Utorak 26.06.2018 - 08:20

Beograd -- Kontroverzni sajt "Mirotvorac" iz Kijeva dodelio poglavaru srpske crkve "titulu" antiukrajinski propagandista, zbog govora održanog u Moskvi.

Patrijarh Irinej. Foto. PrintScreen Patrijarh Irinej. Foto. PrintScreen

"Svako ko pomaže ukrajinskim raskolnicima neprijatelj je ne samo Ruskoj crkvi i ruskom svetu nego i svim pravoslavnim slovenskim narodima i svemu pravoslavnom svetu", poručio je u maju ove godine iz Moskve patrijarh srpski Irinej.

Tom izjavom, kako piše današnja "Politika" poglavar Srpske pravoslavne crkve odmah je "zaslužio" mesto na ukrajinskom sajtu "Mirotvorac" i "titulu" antiukrajinski propagandista.

Patrijarh Irinej je optužen da je "neprijatelj nezavisnosti ukrajinskog pravoslavlja koje je pod kontrolom Rusije", zemlje agresora, kao i da podstiče međunacionalne i međukonfesionalne sukobe, piše "Politika", a prenosi TV Prva.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: