Šta hoćemo – svadbe ili sahrane preminulih od korone?

Nacionalne vesti - Petak 11.09.2020 - 11:25

BEOGRAD - Od početka pandemije u Srbiji na koronavirus testirano je 1.009.401 ljudi, dok je od posledica kovida 19 preminulo 729 obolelih.

Do sada preminulo 729 obolelih od kovida FOTO: EPA Do sada preminulo 729 obolelih od kovida FOTO: EPA
Prema poslednjim podacima, na respiratorima je 35 pacijenata.
 
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 58 osoba od 7.976 testiranih, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba.
 
Epidemiolog Predrag Kon napisao je na svom Fejsbuk profilu da treba da se odlučimo da li su nam važnija masovna veselja, utakmice i putovanja ili da držimo epidemiju pod kontrolom, da li je teže nositi maske ili sahranjivati preminule od kovida-19, konstatujući da bi uz više razumevanja i solidarnosti mogli da sprečimo razornost još jednog talasa.
 
I to neće rešiti pojedinci, vlada, predsednik… Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti, dodao je Kon.
 
Na mehaničkoj ventilaciji u kovid bolnici KBC Dragiša Mišović trenutno je osam pacijenata, od toga je šestoro intubirano i oni su na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, kaže rukovodilac Klinike za anesteziologiju i reanimaciju prof. Predrag Stevanović i dodaje da je to manji broj nego što su navikli u poslednjih šest meseci.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: