Šta je Tači rekao Putinu, a Putin Tačiju

Nacionalne vesti - Utorak 13.11.2018 - 10:25

Priština -- Tači tvrdi da je Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu "ni prijatelji ni neprijatelji", a da mu je Putin rekao da je Kosovo "osetljivo pitanje".

"Bio je korektan sastanak" FOTO: Facebook/Hashim Thaci
RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je predsednik Kosova u sinoćnjem intervjuu za "Klan Kosova" ocenio da je "sastanak sa ruskim predsednikom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni" i da je to "veliko dostignuće" i korak za kosovsku diplomatiju.
 
Prema tvrdnji Tačija, "stav Rusije prema Kosovu treba da se menja" i da je "sastanak sa ruskim predsednikom bio razumljiv u tom pravcu". 
 
"Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće", rekao je Tači. 
 
On je dodao da sa Putinom nije razgovarao "o konkretnim stvarima, detaljima". 
 
"Razgovarali smo o opštim aspektima i mogućnosti da Rusija menja svoj stav prema Kosovu. Putin je istakao da je ovo osetljivo pitanje. Naglasio sam da nismo ni prijatelji ni neprijatelji, ali možemo da imamo normalne i korektne odnose kao i ostale zemlje sa Rusijom", rekao je Tači.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //