Stiže jako nevreme u celu Srbiju, u Beogradu već nepogoda

Nacionalne vesti - Petak 22.06.2018 - 06:45

Na području Beograda uz jače naoblačenje i zahlađenje počela je kiša i intenzivni pljuskovi sa grmljavinom

U Beogradu kiša, grad i grmljavine FOTO: Free Images U Beogradu kiša, grad i grmljavine FOTO: Free Images
RHMZ izdao je upozorenje na naoblačenje sa severa i zapada koje će se danas do sredine dana proširiti na celu zemlju uslovljavajući kišu, pljuskove sa grmljavinom, osetan pad temperature i pojačan severozapadni vetar.
 
Naoblačenje koje će u jutarnjim satima, usled premeštanja hladnog fronta preko područja Srbije, zahvatiti severne i zapadne krajeve, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele, uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni, severozapadni vetar.
 
Na području Beograda uz jače naoblačenje i zahlađenje počela je kiša i intenzivni pljuskovi sa grmljavinom uz jak, povremeno i olujni, severozapadni vetar.
 
Lokalno se očekuju obilinije padavine i pojava sugradice i grada.
 
Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni, ujutru i pre podne na jugu i istoku, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 22, najviša dnevna od 19 na severu do 27 stepeni Celzijusa na jugu i istoku.
 
Uveče i tokom noći prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre u severozapadnim krajevima.
 
Za vikend i početkom sledeće sedmice hladnije, sa temperaturom ispod proseka, u većini mesta od 18 do 23 °C.
 
NEVREME U PRIJEPOLjU- POPLAVLjENE KUĆE, OŠTEĆENI PUTEVI
 
Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je delove Prijepolja, gde je napravilo veliku materijalnu štetu na voćnjacima i putnoj infrastrukturi, a voda se ulila i u nekoliko domaćinstava, javlja portal Prijepolje Info. Nevreme je pogodilo grad u četvrtak predveče. Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u centru grada bile su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu kolicinu padavina, dodaje portal.
 
Kako se navodi, poplavljene su kuće, koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje, voda je ušla u prostorije, a na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu.
 
Prijepolje Info navodi da ništa nije bolje stanje ni kod gradskog stadiona u naselju Hašinbegovića polje, sve je pod vodom, a šteta je zabeležena i na "Lukoilovoj pumpi", koja se nalazi neposredno pored magistrale.
 
"Mislili smo da će smak sveta, izgledalo je strašno. Nebo je bilo tamno i skoro da se spustilo na zemlju, jak vetar počeo je ođednom da duva, dok je kiša padala kao iz kabla. Nismo imali ni struje", navodi portal da je rekao sredovečni muškarac koji živi u blizini benzinske pumpe na ulasku u Prijepolje.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: