Štrajk glađu nastavili Obradović i Martinović, svako iz svojih razloga

Nacionalne vesti - Utorak 12.05.2020 - 12:37

Poslanica Sandra Božić iz SNS-a prekinula je štrajk glađu, a njen stranački kolega Aleksandar Martinović još nije doneo takvu odluku i noć je proveo na skupštinskom stepeništu. Štrajk glađu nastavlja i lider Dveri Boško Obradović, koji je do ponoći bio na skupštinskom stepeništu, a noć je proveo u poslaničkim prostorijama.

Pristalice oba tabora se razišle sa platoa ispred Skupštine FOTO: Screenshot/nova.rs Pristalice oba tabora se razišle sa platoa ispred Skupštine FOTO: Screenshot/nova.rs
Posle poziva predsednika Srbije i poslanika koji štrajkuju glađu, okupljene pristalice SNS-a i dela opozicije oko Saveza za Srbiju razišli su se sa platoa ispred Skupštine Srbije gde su pružali podršku štrajkačima, šefu poslaničke grupe SNS-a Aleksandru Martinoviću i njegovoj koleginici Sandri Božić, kao i Bošku Obradoviću.
 
Sandra Božić je rekla da je poslušala molbu Aleksandra Vučića i da prekida štrajk glađu. Dodala je da i pored prekida štrajka, ostaje pri zahtevu da Tužilaštvo, kako kaže, počne da radi svoj posao.
 
Podsetimo, prvi je štrajk glađu započeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić, ali je od štrajka odustao.
 
Njemu se zatim pridružio lider Dveri Boško Obradović, koji je poručio da je štrajk za njega "malo jači post" i dodao da će ispred Skupštine sedeti svakog dana do ponoći. Rekao je da borba za odlaganje izbora nije gotova i da oni i te kako mogu biti odloženi.
 
Navodi da nema ultimatume, već samo "hrišćanski i demokratski" predlog za drugu stranu, da sednu za pregovarački sto i vide kako da se reši kriza.
 
U štrajk su zatim stupili i poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, zahtevajući da Tužilaštvo reaguje povodom napada na poslanika Marijana Rističevića.
 
Aleksandar Martinović je rekao jutros da je proveo noć ispred Skupštine Srbije sa svojim kolegama.
 
Kaže da nije promenio odluku o prestanku štrajka glađu, jer smatra da treba da sačeka reakciju Tužilaštva na incident koji se dogodio u petak ispred parlamenta, kada su pristalice Dveri i lider tog pokreta Boško Obradović napali poslanika Marijana Rističevića.
 
Obradović predao inicijativu Ustavnom sudu
 
Boško Obradović je predao Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti Uredbe o nastavku izbornog procesa posle vanrednog stanja, koji je juče raspisala Republička izborna komisija.
 
Obradović je novinarima ispred Ustavnog suda rekao da smatra da je nastavak izbornog procesa protivustavan i traži da se obustavi do odluke Ustavnog suda o inicijativi koju je danas predao.
 
On je rekao da epidemiološka situacija u zemlji još nije idealna za održavanje izbora, koji su zakazani za 21. jun, te smatra da bi trebalo da se održe za šest meseci. Tad će, navodi, biti stvoreni uslovi i da se razgovara o održavanju izbora.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: