Strankama za svaki osvojeni mandat u Skupštini Srbije po 2,2 miliona dinara

Nacionalne vesti - Ponedeljak 11.04.2022 - 12:10

Strankama koje su na parlamentarnim izborima 3. aprila prešle cenzus biće podeljeno iz budžeta oko 555 miliona dinara, odnosno po 2,2 miliona dinara za svaki osvojeni mandat, prenele su u današnjem izdanju Večernje novosti.

FOTO: parlament.org.rs FOTO: parlament.org.rs
Po navodima lista, najviše novca, oko 264 miliona dinara, biće uplaćeno listi oko Srpske napredne stranke (SNS) kojoj je pripalo 120 mandata u novom sazivu Skupštine Srbije dok će lista Ujedinjeni za pobedu Srbije dobiti oko 83 miliona dinara na osnovu 38 osvojenih mandata.
 
Listi oko Socijalističke partije Srbije (SPS), koja će imati 31 poslanika, pripašće oko 68 miliona dinara, koaliciji NADA oko 33 miliona dinara na osnovu 15 mandata a koaliciji Moramo oko 28 miliona dinara za 13 poslanika.
 
Zavetnici i Patriotski blok, koji će imati po deset poslanika, dobiće iz budžeta po 22 miliona dinara dok će od manjinskih stranaka najviše novca, oko 13 miliona, pripasti Savezu vojvođanskih Mađara koji će u novom skupštinskom sazivu imati šest poslanika.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jevto
11.04.2022. , 13:16
V Vučić danas razgovara sa čovekom koga naziva lopovčinom i tajkunom. Čestitam. Novac koji se daje legalno iz budžeta Republike Srbije, bolje reći od poreza gradjana Republike Srbije , nije ništa drugo već javna pljačka gradjana Srbije.Preporučujem predsedniku da nigdje ne ponavlja izbore i krčmi narodne pare na ninašto.