SZO: Srbija u vrhu po broju obolelih na 100.000 ljudi

Nacionalne vesti - Petak 27.11.2020 - 10:32

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marjan Ivanuša izjavio je da je situacija u Srbiji sa korona virusom veoma ozbiljna i da je ta zemlja u proteklih sedam dana po broju novozaraženih na 100.000 stanovnika među tri vodeće.

Mere uvek treba primenjivati što pre FOTO: Getty Images Mere uvek treba primenjivati što pre FOTO: Getty Images
Ivanuša je za TV Prva precizirao da su po broju novoobolelih, pored Srbije, vodeće Gruzija, Andora, Luksemburg, Slovenija, Hrvatska i Austrija.
 
Ivanuša je rekao da smatra kako mere uvek treba primenjivati što pre, a da su mere koje su na snazi u Srbiji delimično odradile svoj posao.
 
U Srbiji je u poslednjih 24 časa zabeležen 51 slučaj smrti, a 7.606 judi je zaraženo korona virusom, što je najveći broj novozaraženih i preminulih u jednom danu od početka pandemije.
 
Na snazi je trenutno zabrana rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata između 18 sati popodne i 5 sati ujutru, prehrambene prodavnice mogu da rade do 21 čas, a od ograničenja su izutete apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane. Na snazi je zabrana okupljanja više od pet osoba na javnom mestu, a nošenje maski obavezno je u zatvorenom javnom prostoru.
 
Takođe, Vlada Srbije je na sednici održanoj u četvrtak usvojila da se od ponedeljka 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava izvoditi na daljinu za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: