Težak incident na pripremama NATO vežbi

Nacionalne vesti - Sreda 24.10.2018 - 08:51

Oslo -- Četiri američka vojnika povređena su na u Norveškoj, gde se pripremaju za NATO vežbe, saopštila je danas američka vojska.

Četiri američka vojnika povređena FOTO: Getty Images Četiri američka vojnika povređena FOTO: Getty Images
U incidentu u kome su, kako je navedeno, učestvovala četiri vozila, jedan vojnik je nakon kratkotrajne hospitalizacije pušten, dok su druga trojica zadržana na posmatranju i u stabilnom su stanju, prenosi Rojters.
 
"Do incidenta je došlo kada su se sudarila tri vozila, a četvrto koje je pokušalo da ih izbegne skliznulo sa puta i prevrnulo se", saopšteno je iz informacionog centra. 
 
Kako se navodi, vojnici su se nalazili u kamionima koji su prevozili teret u Kongens Gruv, gde se odvijaju pripreme za najveće vežbe NATO u poslednjih nekoliko godina. 
 
U tim vežbama učestvovaće oko 50.000 NATO vojnika i vojnika zemalja partnera, 250 aviona, 65 čamaca i oko 10.000 vozila. 
 
Vežbe će se održati od 25. oktobra do 7. novembra u centralnoj i ostočnoj Norveškoj i okolini Severnog Atlantika i Baltičkog mora, uključujući Island i vazdušni prostor Finske i Švedske.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: