Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realno sprovodive

Nacionalne vesti - Ponedeljak 22.11.2021 - 14:14

Ja sam za uvođenje kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dela Kriznog štaba i jasan stav struke u svetu, ali smo svesni da je zabluda da bi to bilo moguće, rekao je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
"Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije realno i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti", rekao je Tiodorović za TV Prvu.
 
Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.
 
"Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odjek u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve viđamo u Beču i Holandiji", rekao je Tiodorović.
 
On je naglasio da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte procenat vakcinisan među mladima u Srbiji povećan na 35 procenata.
 
"Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi", ocenio je Tiodorović.
 
On je rekao da Krizni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.
 
"Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispred Skupštine?" upitao je Tiodorović komentarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.

 

Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: