Tiodorović: Normalniji život kad vakcinišemo tri miliona ljudi

Nacionalne vesti - Nedelja 11.04.2021 - 18:32

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branislav Tiodorović smatra da ćemo, ako uspemo da vakcinišemo tri miliona ljudi, biti u prilici da živimo normalnije.

Obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike aposlutna potreba FOTO: vranje.org.rs Obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike aposlutna potreba FOTO: vranje.org.rs
Tiodorović je u intervjuu za Blic rekao da je za povratak normalnom životu potrebna obimna vakcinacija za što kraće vreme.
 
Bilo bi idealno da u narednih mesec do dva vakcinišemo tri do tri i po miliona ljudi i na taj način steknemo kolektivni imunitet, istakao je Tiodorović.
 
Ukazao je da se, dok ne steknemo kolektivni imunitet bar do 70 odsto, ne smemo opustiti i da moramo pokazati kolektivnu odgovornost.
 
Tiodorović je ocenio da olakšanje ne možemo očekivati pre juna. Onog trenutka kada broj padne ispod 1.000, pa onda da dođemo na dvocifreni broj, to će biti ocenjeno kao izvanredno, rekao je Tiodorović.
 
Smatra da je uvođenje obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike aposlutna potreba.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: