Trivan zakazao, pa otkazao konferenciju: Ministar izbegava odgovornost?; "Ne mogu da postignem"

Nacionalne vesti - Subota 18.01.2020 - 12:29

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan u petak je zakazao, pa otkazao konferenciju za medije, povodom zagađanja vazduha.

U poslednjih petnaestak dana izdao 260 objava FOTO: Printscreen/RTS U poslednjih petnaestak dana izdao 260 objava FOTO: Printscreen/RTS
Zagađenje vazduha traje već danima, a ministar Trivan se držao postrance. Usledile su i kritike predsednika Vučića i premijerke Brnabić za to što nije izašao pred građane sa informacijama i preuzeo odogovornost.
 
Kada se činilo da će se to konačno dogoditi - ponovo ništa. Trivan je zakazao, pa se izvinio i otkazao konferenciju za medije.
 
A "o novom terminu konferencije obavestiće nakon prvog sastanka radnog tela Vlade za smanjenje aerozagađenja."
 
Građani očekuju da ministar opravda činjenja svog ministarstva, naročito troškove – gde je otišlo pola milijarde evra od eko taksi.
 
On je za beogradske medije izjavio da mada se čini da nije – bio je prisutan u javnosti.
 
"Stvorio se utisak da me nema nema, a imao sam 260 objava u medijima - rekao je Trivan, koji je dan ranije u saopštenju poslao spisak od devet mera za smanjenje zagađenja uz navođenje da ništa nije u njegovoj nadležnosti, već samo izrada planova kvaliteta vazduha lokalnih samouprava.
 
Podsećamo, zbog toga što se konkretne mere ne preduzimaju, Zaštitnik građana Zoran Pašilić kaže da je protiv resornog ministarstva pokrenuo postupak kontrole. Predsednik Vučić izjaaio je u sredu da je pozvao premijerku Brnabić i upitao je da li je živ ministar zazštitu životne sredine, što je premijerka kasnije i potvrdila.
Brnabićeva je istakla da je posledično zbog nečinjenja ministarstva ekologije Vlada Srbije osnovala radno telo, na čijem je ona čelu, koje će koordinisati problem zagađenja.
 
Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaže da nema razumevanja za Trivanovo otkazivanje konferencije za novinare, jer je već dugo vremena očigledno da Vlada duguje medijima i javnosti mnogo više informacija o stanju životne sredine nego što ih ih daje.
 
"Ne smemo ignorisati činjenicu da je u poslednjih sedam-osam godina prikupljeno pola milijarde evra namenski za zaštitu životne okoline i taj novac je potrošen nenamenski. Zato ne može biti opravdanja", naglašava Šabić.
 
Konačno u Jutanjem programu
 
"Loš je utisak da me nije bilo", rekao je Trivan u subotu u Jutarnjem programu TV Prva, nakon kritike voditeljke da se nije pojavljivao u medijima povodom zagađenja.
 
On je isticao da je u poslednjih petnaestak dana izdao 260 objava.
 
"Mnogo je. Da li ja to mogu fizički sve da uradim... To mogu da budu i drugi ljudi iz ministarstva, agencija i medicinske struke, i imali smo podeljeno ko će šta da govori", naveo je trivan.
 
Kako je rekao, konfenrenciju je otkazao da se ne bi duplirao sa osnovanim radnim telom vlade.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: