U Srbiji još tri smrtna slučaja, zaraženo 27 dece

Nacionalne vesti - Subota 11.04.2020 - 15:34

U Srbiji su preminule još tri osobe u toku poslednja 24 sata, rečeno je na konferenciji za medije u Vladi Srbije sa novim podacima u vezi sa koronavirusom.

Obolelih je ukupno 3.380, a na respiratoru je ukupno 145 pacijenata Obolelih je ukupno 3.380, a na respiratoru je ukupno 145 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je zabeleženo 275 novih slučajeva koronavirusa.
 
Obolelih je ukupno 3.380, a na respiratoru je ukupno 145 pacijenata.
 
Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 74.
 
Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 16.399 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
 
Ministar je rekao da je 27 dece nalazi na lečenju.
 
"Oboleli su imali u proseku od 15 do 20 kontakata. Broj koji ispitujemo se menja. Imali smo najviše radno aktivnih pa je taj broj veći, naravno da je kod stariji taj broj manji", rekao je dr Kon.
 
Ministar Lončar je objasnio da je obezbeđeno dovoljno medicinskog osoblja za sve bolnice koje su pretvorene u kovid bolnice.
 
"Sve više je potpuno zdravih koji su pozitvini, i oni se odmah isključuju sa posla. Najviše će biti asimptomatskih među lekarima, to će se otrkiti tek na leto.", dodao je epidemiolog Predrag Kon.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: