U Srbiji katastrofalno, najteže u Beogradu – čekaju se nove odluke Kriznog štaba

Nacionalne vesti - Petak 20.11.2020 - 13:16

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 104.097 osoba, a od posledica zaraze preminulo je 1.110 ljudi. Ukupno je testirano 1.573.980 uzoraka.

Svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab FOTO: Shutterstock Svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab FOTO: Shutterstock
Prema poslednjim podacima, hospitalizovano je 5.589 ljudi, a na respiratorima je 186 pacijenata.
 
Srbija svakog dana beleži porast broja inficiranih. Prema poslednjem preseku, u Srbiji je preminulo još 29 pacijenata, a kod 6.109 ljudi potvrđen je koronavirus. Srbija u kritičnoj situaciji, najteže u Beogradu – čekaju se nove odluke Kriznog štaba Srbija u kritičnoj situaciji, najteže u Beogradu – čekaju se nove odluke Kriznog štaba.
 
Sednica Kriznog štaba povodom aktuelne epidemiološke situacije u Srbiji završena je posle nešto duže od sat vremena.
 
Kako je novinarima u Palati Srbije rečeno, nisu predviđene izjave posle sednice Kriznog štaba, već će na redovnoj konferenciji za novinare u 15 sati biti saopštene odluke Kriznog štaba.
 
Situacija iz alarmantne prešla u katastrofalnu
 
Epidemiolog Predrag Kon rekao je da "nema novih lekara" koji bi mogli da pomognu zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv koronavirusa.
 
On je naveo da "ne može student volonter da radi sa najtežim slučajevima".
 
Kon je za RTV Vojvodine rekao da je situacija širom Srbije kritična, posebno u Beogradu, gde je "iz vanredne prešla u katastrofalnu".
 
Upitan da li će biti ponovnog zatvaranja ili vanrednog stanja, Kon je rekao da se ne planira zatvaranje kao u martu i aprilu, niti vanredno stanje.
 
"Sada nema reči o uvođenju vanrednog stanja. U početku je to bilo potrebno, jer nam je virus bio nepoznat", rekao je epidemiolog.
 
Izneo je da se sada razmišlja o većem skraćenju radnog vremena ugostiteljstva, o radu od kuće, vrtićima i nastavi u školama.
 
Kisić: Svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab
 
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se stalno postavlja pitanje koje mere će država doneti, ali da nema uspeha ako svako ne preuzme svoju ulogu.
 
Kisić Tepavčević je za RTS rekla da smo svedoci kako korona virus iz minuta u minut širom sveta uzima nove žrtve i ne bira pol, uzrast ni zanimanje, a uzima i najbolje među nama.
 
U KC Vojvodina 303 kovid pacijenta, sistem prenapregnut, saošteno je danas.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: