Uvodi li Srbija sankcije Rusiji?

Nacionalne vesti - Petak 13.05.2022 - 14:50

Kako saznaje Nova.rs na sednici Saveta za nacionalnou bezbednost Srbije, osim doogovora da će se raditi na povlačenju priznanja Kosova, dogovoreno je i da nema promene stava Srbije po pitanju sankcija Rusiji.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Srbija ni na ovom sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost nije usvojila stav da Rusiji uvede sankcije zbog invazije na Ukrajinu.
 
Kako saznajemo, odluka je da se po tom pitanju ostane na istom zaključku koji je donet na prethodnoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u februaru ove godine.
 
Tada je Vučić saopštio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji iako to traži Evropska unija. Od tog stava se, kako kaže izvor Nove, nije odustalo ni posle više od dva i po meseca.
 
"Srbija poštuje norme međunarodnog prava, ali Srbija isto tako dobro razume svoje potrebe i bez obzira na to šta bi neko želeo, Srbija ima svoje vitalne nacionalne i državne interese, poštuje tradicionalna prijateljstva", rekao je on 25. februara.
 
Selaković: Četiri države povlače priznanje
 
Nakon današnje sednice, Vučić se nije oglašavao već je izjavu dao ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Nikola Selaković.
 
„Ja sam predao predsedniku Vučiću diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje“, rekao je on i dodao da se Srbija nalazi u veoma teškoj situaciji.
 
„Naša država izložena je strahovitim pritiscima, da prihvatimo narušavanje teritorijalnog integriteta naše države, da prihvatimo rušenje međunarodnog javnog prava. Došli smo do informacija da dve velike države pružaju podršku Prištini“, tvrdi Selaković, uz napomenu da će naredni dani biti burni i važni.
 
Sednici u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik Skupštine Ivica Dačić i drugi ministri…
nova.rs/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: