Više od 16.000 građana Kosova se odreklo državljanstva u poslednje tri godine

Nacionalne vesti - Nedelja 05.01.2020 - 13:08

Više od 16.000 građana Kosova odreklo se državljanstva u poslednje tri godine, javila je RTK, pozivajući se na izveštaje iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Glavni razlog za to nemogućnost dvojnog državljanstva FOTO: EPA/Valdrin Xhemaj Glavni razlog za to nemogućnost dvojnog državljanstva FOTO: EPA/Valdrin Xhemaj
Samo tokom prošle godine više od 5.300 građana odreklo se kosovskog državljanstva, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova ističu da je glavni razlog za to nemogućnost dvojnog državljanstva u državama u koje su se odselili.
 
Očekivanja da će uskoro biti ostvarene vizne olakšice za Kosovo pokazala su kao nerealna, što je i osnovni razlog što se veliki broj građana odlučuje da napustu Kosovo.
 
Službenik za informisanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Roksana Kari, u izjavi za Radio Kosovo kaže da se "tokom 2019. godine državljanstva odreklo 5.350 osoba, uglavnom Albanaca. Tokom 2018. godine, 5.463 a 2017. broj osoba koji nisu želeli da im u dokumentima piše državljanin Kosova iznosio je 5.700“.
 
Ukupno 16.513 kosovskih građana, u minule tri godine, odreklo se kosovskog državljanstva.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: