Vlada odobrila popust od 15 do 30 odsto domaćinstvima koja budu štedela struju

Nacionalne vesti - Petak 16.09.2022 - 13:02

Vlada Srbije saopštila je da je na današnjoj sednici preporučila Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ Beograd da kupcima iz kategorije „domaćinstvo“ obračuna popust na zaduženje za električnu energiju i time umanji račune, počev od računa za oktobar 2022. godine zaključno sa računom za mart 2023. godine.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, pravo na popust od 15 odsto imaće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će domaćinstva koja umanje potrošnju za 20 do 30 odsto imati pravo na popust od 20 odsto na račun za električnu energiju.
 
Najveći popust, od 30 odsto imaće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije preko 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.
 
„Na ovaj način će, građani koji sopstvenom štednjom umanje iznos računa za električnu energiju, dobiti dodatni popust na taj račun, u procentima prema navedenoj formuli“, navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da će na ovaj način država stimulisati domaćinstva da umanje potrošnju električne energije što će, kako se navodi, pomoći smanjenju troškava Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“, Beograd i stabilazaciji snabdevanja, a usled globalnog poremećaja na tržištu električne energije i naglog skoka cene.
 
 
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //