Voda se povlači, u Sirči i dalje kritično, na ulicama leševi životinja FOTO, VIDEO

Nacionalne vesti - Sreda 05.06.2019 - 11:43

Posle jakih kiša, voda se iz većine poplavljenih područja u centralnoj i zapadnoj Srbiji povlači, ali je u nekim mestima, poput Sirče, i dalje kritično.

U Kraljevu poplavljeno više od 400 kuća i objekata FOTO:Al Jazeera/printscreen U Kraljevu poplavljeno više od 400 kuća i objekata FOTO:Al Jazeera/printscreen
U opštini Lučani, voda se povlači, a narednih dana biće utvrđena šteta koja je naročito zadesila Dragačevo, gde se pojavilo i klizište. U pomoć ugroženim građanima uključila se i Vojska Srbije, na poziv Štaba za vanredne situacije te opštine.
 
Velika šteta je i u Kraljevu, poplavljeno je više od 400 kuća i objekata, oštećeno ili potpuno uništeno 16 mostova, prekinut je saobraćaj na 20 putnih pravaca. 
 
Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izjavio je juče da su obilne padavine oštetile i krov dva vrtića i dve osnovne škole u kojima je obustavljena nastava.
 
Posebno katastrofalna situacija je u mestu Sirča, gde su po ulicama uginule životinje. Nedostaje i osnovnih životnih namirnica, javlja reporter TV Prve.
 
"Najkritičnije stanje trenutno je u Sirči, odnosno između Sirče i Sirčanske Banje gde je juče 80 domaćinstava bilo odsečeno od sveta jer je voda odnela most", rekao je juče tokom dana Terzić i dodao da je u saradnji sa Vojskom Srbije napravljen pontonski most i da se radi se na pripremi za njegovo postavljanje.
 
Raška, Jošanica, Trnavica i Deževska povukle su se u svoja korita i situacija u Novom Pazaru je, i pored novih padavina, znatno bolja nego u ponedeljak. Međutim, Novopazarci sada muče novu muku - pola grada je bez vode.
 
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: