Vojna parada u Nišu: "Vi ste naš ponos!

Nacionalne vesti - Petak 10.05.2019 - 13:32

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazuju danas u Nišu svoju snagu, pripremljenost i sposobnost, na paradi "Odbrana slobode", u kojoj učestvuje više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

Parada u niškom Bulevaru Nikole Tesle FOTO: rts.rs/printscreen Parada u niškom Bulevaru Nikole Tesle FOTO: rts.rs/printscreen
Vojno-policijskoj paradi prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Nenad Popović, Zoran Ðorđević, Nela Kuburović i Aleksandar Antić, predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, šef BIA Bratislav Gašić, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković...
 
Paradi, u niškom Bulevaru Nikole Tesle, prisustvuju i brojni građani, među kojima ima i onih koji nose srpske zastave, a kako bi svi mogli da prate paradu, u Bulevaru su postavljeni i video bimovi.
 
Program prikaza, koji je počeo intoniranjem himne "Bože pravde", obuhvata svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.
 
Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.
 
Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova građani će moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"...
 
Premijerno će biti prikazan i modernizovani ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom.
 
Na nebu će danas biti i osam Migova 29, osam "orlova" i G4 školski avion, bombarderi, lovci, helikopteri MI 35.
 
 
Vučić: Vi ste naš ponos!
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, nakon prikaza Vojske Srbije i MUP na paradi "Odbrana slobode", da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.
 
U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.
 
- Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena - istakao je on.
 
Vučić je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.
 
Program prikaza počeo je intoniranjem himne "Bože pravde", obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.
 
Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.
 
Prisutnima se, u ime Vojske Srbije, obratio general potpukovnik Milosav Simović, koji je predstavio tok parade.
 
Program prikaza počeo je padobranskim desantom koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega su u defileu nastupili pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.
 
Deo pešadijskog ešalona činili su i veterani vojske i policije.
Vesti online, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: