Vučić: Britanski soj korone stigao u Srbiju, obezbedili smo više od milion vakcina

Nacionalne vesti - Nedelja 24.01.2021 - 13:11

Predsednik Srbije Alekandar Vučić saopštio je da je britanski soj virusa korona stigao u Srbiju.

"Zabrinut sam i ne krijem da sam bio zabrinut" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kako je rekao, jedna putnica iz Londona, koja je bila negativna na PCR testu, donela je virus na teritoriju Srbije, a ona je imala lakše simptome, a njen suprug teže.
 
- Uzimamo uzorke kao jedna od retkih ozbiljnih zemalja u Evropi, tako smo otkrili i ovaj slučaj - navodi Vučić.
 
- To je taj opasni britanski soj, a uspeli smo da ispratimo sve kontakte kako bismo to ispitali.
 
Dodao je da za sada nema razloga za paniku.
 
- Ispratili smo sve kontakte, izolovali i danas možemo sa nadom da kažemo da to možemo da zaustavimo, ako nam se to dogodi, biće pakao - rekao je predsednik dodajući da je virus otkriven na Torlaku.
 
- Mi smo uspeli da utvrdimo sve kontakte te žene i da ih izolujemo. Važno je da smo to otkrili na naučnoj, medicinskoj bazi, pa da danas sa nadom možemo da kažemo da ćemo to uspeti da izbegnemo - rekao je Vučić za Prva TV.
 
Korona menja ekonomiju brže nego Drugi svetski rat. Vodi se borba za cepivo, istakao je Vučić.
 
- Zabrinut sam i ne krijem da sam bio zabrinut i pre pet šest meseci kada je reč o vakcinama. Imali smo besane noći, zajedno sa premijerkom i ljudima iz Vlade, imao sam razgovore pokušavajući da nabavim vakcinu. 
 
Teže je nego nabaviti nuklearno oružje, rekao je on.
 
- Očekujemo da danas bude vakcinisano 50.000 ljudi. U svetu smo 9. ali mislim da možemo da budemo 5. ili 6. u naredna dva ili tri dana. Imali smo mudro vođenu politiku.
 
Ne postoji ništa važnije od zaštite zdravlja ljudi. Da nismo uspeli da uvezemo vakcine, izgubili bismo više hiljada ljudi - istakao je Vučić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: