Vučić: Moja ideja o razgraničenju propala, to će nas skupo koštati

Nacionalne vesti - Petak 03.05.2019 - 13:01

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je žaljenje što je njegova ideja o konačnom uspostavljanju kompromisne granice između Srba i Albanaca propala.

Vučić: Ideja je propala jer je naš narod mislio drugačije FOTO: G. Mitić/OK Radio Vučić: Ideja je propala jer je naš narod mislio drugačije FOTO: G. Mitić/OK Radio
Kako je naveo, ideja je propala jer je naš narod mislio drugačije, a to će nas, uveren je, skupo koštati za dve do tri decenije.
 
Najavio je da će 8. maja imati susret sa Mateom Salvinijem, da će 10. maja biti vojna parada u Nišu, i da će posle toga Srbima sa Kosova i Metohije preneti ishod samita u Berlinu i svih razgovora po pitanju Kosova i Metohije.
 
Vučić je, odgovarajući na pitanje vezano za najavljeno donošenje odluke o kontramerama na prištinske takse i o izborima, kazao da svakog dana razmišlja o tome.
 
Prema njegovim rečima, vodila se žestoka kampanja protiv mogućnosti kompromisa razgraničenjem, kako iz dela strane, tako i domaće javnosti, jer su želeli nezavisno Kosovo na celoj njenoj teritoriji.
 
Svi koji su pravili nezavisno Kosovo, dok se govorilo o razgraničenju pravili su se nevešti, jer nisu hteli da kažu da su za celokupno Kosovo nezavisno od Srbije. Za to se zalaže Rada Trajković, isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i svi ostali“, objasnio je Vučić.
 
Kazao je da se ne zalaže za nezavisno Kosovo u tim granicama, već za konačno uspostavljanje kompromisne granice Srba i Albanaca.
 
Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju za 20-30 godina. Od toga što ću imati ličnu utehu što će neko da kaže da sam bio dalekovid, neću imati ništa. Nisam bio dovoljno ubedljiv, nisam uspeo da objasnim kakvo je realno stanje, da je od emocija najvažnija realnost“, ukazao je Vučić.
 
Rekao je da su odigrali prevaru svi oni koji su već priznali nezavisno Kosovo i izjasnili se protiv razgraničenja, a na tome je radio i deo domaće javnosti, posebno oni koji su učestvovali u stvaranju nezavisnog Kosova.
 
Podsetio je da je Priština donela 2008.deklaraciju o nezavisnosti, a da su se tada oni koji su bili na vlasti pravili blesavi, pomogli im traženjem mišljenja Međunarodnog suda pravde, kao i izvlačenjem pregovora iz UN u EU.
 
Što se mene tiče, meni u istorijskom smislu će biti lakše, jer ću biti upamćen po veličanstvenim putevima, mostovima, što sam u kratko vreme udvostručio plate i penzije i to realno, a ne nominalno kako ljudi mogu da žive bolje. A neko drugi će nažalost morati da saopštava teške i loše vesti za Srbiju u budućnosti i ko je lagao naš narod, zašto su Srbi pristajali na laži Haradinaja i Trajkovićeve nego što su želeli da čuju istinu“, kazao je on.
 
 
"Ne brine me protest, a ako pokušaju da uđu, biće izbačeni"
 
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić poručio je da nije ni malo zabrinut, niti da se plaši sutrašnjeg protesta opozicije ispred Skupštine Srbije i istakao da se dijalog vodi u parlamentu i da neće ispunjavati "tajkunske zahteve".
 
Vučić je novinarima u Obrenovcu rekao da su lideri Saveza za Srbiju bezbroj puta govorili da neće da razgovaraju sa njim, iako sada kažu da on neće da sedne za sto, te ponovio da je parlament mesto za dijalog i da mu ne pada na pamet da pravi partijsko-partijske sastanke.
 
"Šta vi hoćete? Nećete u parlament, a gde hoćete? Da ispunjavamo tajkunske zahteve da bi Djilas i Šolak bili zadovoljniji, tu nema narodnih zahteva. Nismo mi fontana želja da ispunjavamo zahteve, već da razgovaramo", rekao je Vučić.
 
On je dodao da neće saradnju sa onima koji su opljačkali državu, ali da stranke u parlamentu moraju da razgovaraju.
 
Istakao je da će nastaviti da dolazi na svoj posao na Andrićev venac, bez obzira šta opozicija najavljuje.
 
"Nisam ni najmanje zabrinut, znam i Đilasa i Jeremića i Obradovića kakve su kukavice", rekao je Vučić.
 
Upitan šta će se dogoditi ako pokušaju nasilno da uđu u Predsedništvo, Vučić je rekao da će u tom slučaju biti izbačeni.
 
Vučić je rekao i da je zamolio ministra policije Nebojšu Stefanovića da otkaže skup povodom Dana policije, kao i da se otkažu neki drugi skupovi koji su bili najavljeni u isto vreme, da "ne bi bilo da vlast pokušava da spreči opoziciju" i da ih se plaše.
 
"Najviše volim kada su blizu Predsedništva, tad sam najsigurniji, znam da mogu da ih čuvam kao malo vode na dlanu", rekao je Vučić.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: