Vučić: NAJGORI DAN epidemije, oštre sankcije za nepoštovanje mera

Nacionalne vesti - Sreda 28.10.2020 - 14:27

Predsednik Srbije Aleksandar Vuić je rekao da je do 12 sati broj novozaraženih danas bio 1.195 osoba, od kojih je najviše zaraženih u Beogradu.

"O merama odlučuje Krizni štab, a država će da ih podrži" FOTO: G. Mitić/OK Radio
"Uz zabrinjavajuće brojke situacija je značajno bolja nego u svim drugim delovima Evrope. Zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju, a pričali smo i o tome kako da im ukažemo poštovanje, i doneta je odluka da svi zdravstveni radnici, njih 120.000 u sistemu, dobiju jednokratnu podršku od 10.000 din", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Rekao je da na današnjem sastanku nije govorenoo novim merama, jer će o njima govoriti Krizni štab. Ali, kada je reč o tim merama, mi ćemo sankcionisati, najstrožije, kazao je on.
 
"Oštro ćemo sankcionisati veoma oštro one koji ih ne poštuju i to ćete videti u danima pred nama. Drugog izbora nemamo", rekao je Vučić i dodao da će najstrože mere, poput policijskog ćasa biti uvedene samo ako upadnemo u "ambis" .
 
On je rekao i da mnogi odbijaju da idu u Arenu i njima je poručio da onda sami snose odgovornost za svoje i zdravlje drugih. Takođe, veliki je broj, kako kaže, zaraženog medicinskog osoblja.
 
Od ključnog značaja je da nam se u bolnicama ne pojave i grip i korona, kazao je predsednik Srbije i dodao da je Srbija nabavila dovoljno vakcina protiv gripa a da će nabaviti i dovoljno vakcina protiv korone, iako je sada velika borba us vetu oko toga. "Ali, u prednosti je i onaj ko ih nabavi mesec dana ranije. Mi smo potpisali predugovore, i trebalo bi da nam stigne minimalna količina do nove godine, rekao je predsednik Srbije. Do marta treba da stigne 350.000 ali to neće biti dovoljno", dodaje.
 
Niko nije rekao da treba da prestane da živimo, ali nije u redu da se vara država, pusti splav da pluta....Ne radimo mi ovo znog nas, kazao je on.
 
Situacija se s koronom, prema njegovim rečima, razvija geometrijskom progresijom, a ne aritmetičkom, ali nismo uspaničenii. "Stvari posebno ako se uporedimo s drugima, držimo pod kontrolom". Uporedio je situaciju u regionu i pomenuo da bi Srbija, u "hrvatskom scenariju" imala od 4.000 do 9.000 slučajeva dnevno, a broj umrlih bi bio oko 55.
 
Zahvalio se građanima, kojih je kako kaže, veliki broj, koji se ponašaju odgvorno ili bar upola odgvoorno. "Poučna priča ukrajinskog influensera koji je govorio da nema korone pa je od korone umro", dodao je on.
 
Podsetimo, gotovo je dupliran broj hospitilizovanih u odnosu na prošli ponedeljak. Juče je bilo nešto više od 1.000, a raste i broj osoba na respiratorima.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: