Vučić: Ne idem u Crnu Goru na Badnji dan

Nacionalne vesti - Subota 04.01.2020 - 12:00

Jasno vam je da u Crnu Goru za Badnji dan neću ići, iako smo tu posetu pripremili, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Razgovarao sa petrijarhom Irinejem FOTO: D. Ristić/OK Radio Razgovarao sa petrijarhom Irinejem FOTO: D. Ristić/OK Radio
On je to rekao nakon sastanka sa patrijarhom SPC Irinejom, sa kojim se sreo jutros, i sa kojim je oko pola sata razgovarao o situaciji u Crnoj Gori.
 
Kako je objasnio, želeo je da ode do Pljevalja, ali da ipak neće otići jer, kako je kazao, "ne dam vam priliku da Srbiju optužujete za bilo šta".
 
- Hteo sam da idem, ali nakon svega ovoga neću. Ne želim da dajem povode za sukobe. Ne želim da dajem alibi crnogorskom režimu da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak te zemlje - istakao je Vučić.
 
Kako je kazao, zahvalan je vernicima, predsednicima opština i predstavnicima srpskih političkih partija, koji su podržali njegov dolazak.
 
- Mislio sam da je normalna, uobičajena stvar, a onda sam shvatio, po reakcijama iz nekih kabineta u Crnoj Gori da to što bih privatno došao, bez političkih govora, bez ičega, samo da dođem u svoju crkvu... da to nije po volji crnogorskom režimu - istakao je Vučić.
 
Dodao je i da se zapitao da li je moguće da njegova privatna poseta jednom hramu može to da izazove.
 
- „Mislio sam da je to uobičajena normalna stvar. Onda sam shvatio po reakcijama iz kabineta u Crnoj Gori da to što bi privatno došao bez političkih govora u svoju crkvu nije po volji crnogorskog režima. Ja sam kršten i svi moji su kršteni, i niko ne može da mi zabrani da dođem u neku srpsku crkvu - kazao je on.
 
Vučić je rekao da je crnogorski režim na različite načine, "preko agenata ANB-a, pripadnika različitih političkih stranaka, i crkvenih krugova", vodio kampanju i puštao preko medija kako će poseta da izazove krvoproliće i haos.
 
- Doneo sam odluku i sa tim se saglasio i podržao jutros patrijarh Irinej, pošto poštujem hirejarhiju u crkvi, znam ko je patrijarh i srpska crkva. Ne mogu da kažem da sam fanatični vernik, ali sam vernik SPC, a ne neke eparhije ili mitropolije“ - naglasio je on.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: