Vučić: Ne postoji sporazum u 17 tačaka o promeni granica

Nacionalne vesti - Nedelja 24.02.2019 - 15:05

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nikav sporazum u 17 tačaka o promeni granica sa Kosovom.

"Nema tu ni jedne tačke, a kamoli 17" FOTO: G. Mitić/OK Radio
"Šta da vam kažem na to, što je babi milo, to joj se i snilo", rekao je Vučić novinarima u Trsteniku gde je u okviru kampanje "Budućnost Srbije" obišao fabriku "PPT Petoletka". 
 
Vučić je istakao da "nema baš ničega", odnosno da ne postoji nikakav sporazum i nikave mape. "To mora da su pisali Tači (Hašim) i Haradinaj (Ramuš), nema tu ni jedne tačke, a kamoli 17", rekao je Vučić demantujući pisanje nemačkog dnevnika "Frankfurter rundšau" uz opasku da je ta informacija preuzeta iz prištinskih medija. 
 
Kako je nemački dnevnik objavio, EU i SAD spremne su da prihvate razmenu teritorija između Srbije i Kosova i u Vašingtonu bi 12. juna trebalo da bude potpisan sporazum o promeni granice koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije. 
 
"Nedavno je procureo dokument koji sadrži plan podele Kosova. U 17 tačaka reč je o povlačenju nove granice između Albanaca i Srba na severu Kosova i o pripajanju Kosovu nekoliko, pretežno Albancima naseljenih sela iz Srbije", piše Frankfurter rundšau.
 
Predsednik Vučić u poseti je Rasinskom okrugu u okviru kampanje "Budućnost Srbije". U Trsteniku je obišao fabriku PPT Petoletka, kao i školu "Sveti Sava".
 
Predsednik Aleksandar Vučić obišao je Osnovnu školu "Sveti Sava" u Trsteniku, u koju je, uz još dve škole u obližnjim mestima, uloženo ukupno 50 miliona dinara.
 
"Nastavićemo i dalje da ulažemo, da škole, bolnice, domovi zdravlja, budu daleko unapređeniji. Za to danas imamo novac. To nije samo pitanje žemlje, već i mogućnosti", poručio je on okupljenim građanima ispred škole. 
 
Zahvalivši im se na tome što su ga dočekali, on je dodao da će Srbija nastaviti da smanjuje javni dug, da građani svakog dana vide promene na bolje i da imaju bolju budućnost. Naveo je da je pre škole bio u "Petoletki" i dodao da će država pomoći i podržati sve delove fabrike. 
 
"Želimo ne samo da joj vratimo stari sjaj, već i da radi što bolje u budućnosti. I na to se neće čekati mesecima, godinama. Već sledeće nedelje biće prvi rezultati", rekao je Vučić. 
 
Predsedniku su tom prilikom, deca koja su bila obučena u dresove FK Trstenik PPT, poklonila uramljeni dres, sa brojem 1 i njegovim prezimenom. 
 
Sa njima je bio i bivši fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić. Fudbalski klub Trstenik PPT obeležava 100 godina postojanja.
 
Pre toga, Vučić je obišao fabriku "PPT Petoletka doo"- Hidraulika u Trsteniku. Tom prilikom obećao je da će im država pomoći u kupovini hale, koju danas iznajmljuju, kao i da će im pomoći u nabavci opreme i jačanju proizvodnje, kako bi se ta fabrika dalje razvijala.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: