Vučić sa komandantom NATO za Evropu: "Komunikacija Vojske Srbije i KFOR-a ključ za stabilnost"

Nacionalne vesti - Sreda 17.07.2019 - 12:48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i tom prilikom izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

"KFOR pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM" FOTO: KFOR
Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM, zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR.
 
Istovremeno je prihvatio da vrh srpske Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR-om.
 
- „Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM“ - rekao je predsednik Vučić.
 
General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.
 
On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.
 
Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.
 
S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.
 
Volters: Srbija podstiče mir na Zapadnom Balkanu
 
General Volters je rekao da mu je drago što je u Srbiji, gde se sastaje sa srpskim kolegama.
 
- Imao sam čast da me ugosti general Mojsilović sa svojim timom. Zahvalan sam što mogu iz prve ruke da iskusim srpsko gostoprimstvo. Pričali smo o mnogim temama, i drago mi je što mogu da kažem da Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu - kazao je on.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: