Vučić sa predsednikom Izraela: Priznanje Kosova bilo razočaranje za Srbiju

Nacionalne vesti - Utorak 10.08.2021 - 13:13

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom i tom prilikom naglasio da je priznanje nezavisnosti Kosova od strane Izraela bilo "razočaranje za Srbiju i njene građane", saopšteno je iz predsedništva.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vučić je izrazio želju da Srbija sa novim rukovodstvom Izraela, kojem je poželeo uspeh u radu, unapredi bilateralne odnose, dodaje se u saopštenju.
 
Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije.
 
Vučić i Hercog su izrazili očekivanje da će dve zemlje uspostaviti češće kontakte, kako bi redovno razmatrale teme od zajedničkog interesa.
 
„Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja“, rekao je predsednik Vučić.
 
Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: