Vučić: Sastanak u Vašingotonu odložen za slučaj da se uključi i Tramp, nakon toga nova vlada

Nacionalne vesti - Subota 22.08.2020 - 12:15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sastanak predstavnika Srbije i Kosova u Vašingtonu najverovatnije biti 3. i 4. septembra, zato što "postoje naznake" da će "u slučaju da se desi nešto važno", na sastanak doći i predsednik SAD Donald Tramp.

" Naš vitalni interes je očuvanje mira" FOTO: G. Mitić/OK Radio
"Pregovore o svim ključnim pitanjima o normalizaciji, ne o priznanju, vodimo pod okriljem Brisela, a ovo mora da bude nešto drugo", rekao je Vučić na TV Prva.
 
Vučić je naveo da je Srbija 1999. godine potpisala "delimičnu kapitulaciju" i da mora da prestane da se ponaša "kao da se ništa nije dogodilo".
 
"Kao i 2008. godine ćutali smo i ponašali se kao da se ništa nije dogodilo. Uspeli smo da vratimo to za pregovarački sto... Moramo da rezumemo koliko je teška pozicija i koliko nemamo aduta u rukavu. Istovremeno moramo da brinemo o bezbednosti ljudi na kosovu i Metohiji i o svim drugim stanovnicima zemlje. Naš vitalni interes je očuvanje mira", kazao je Vučić.
 
Dodao je i da očekuje da će i Vašington i Brisel nastaviti sa pritiscma da umanji saradnju sa drugim spoljnopolitičkim akterima, "sa Rusijom sve manje, više sa Kinom".
 
Povodom očekivanog formiranja Vlade Srbije, o čemu se pregovara sa Socijalističkom partijom Srbije i sa Srpskim patriotskim savezom (SPAS), Vučić je rekao da "ima dobre odnose i sa jednima i sa drugima" i da će uskoro biti doneta odluka o novoj vladi.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: