Vučić: Spremni za razgovore, ali za "tango je potrebno dvoje"

Nacionalne vesti - Subota 26.09.2020 - 12:15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za „tango potrebno dvoje“.

„Mi smo spremni za razgovore i teška rešenja, jer lakih nema“ FOTO: OK Radio „Mi smo spremni za razgovore i teška rešenja, jer lakih nema“ FOTO: OK Radio
Vučić je u izjavi novinarima, kazao da je Srbija bila i ostala spremna za razgovore bez obzira što neki drugi to nisu.
 
„Za razliku od njih, ne mogu da se igram igara okrivljavanja. Nešto mora da se promeni u društvu u Prištini, da razumeju da samo kompromisno rešenje jeste rešenje i da se neće dogoditi da neko uzme čekić i lupi mene u glavu ili Srbiju, pa će onda Srbija da prizna nezavisnost“, rekao je on.
 
Poručio je Prištini da sednu i razmisle šta bi mogli da bude suštinsko, kompromisno rešenje.
 
„Mi smo spremni za razgovore i teška rešenja, jer lakih nema“, zaključio je on.
 
Zbog obolelog od korone odložen ekspertski sastanak
 
Vučić je izjavio da neće biti ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazane za 28. septembar u Briselu, jer je neko iz pregovaračkog tima u Briselu oboleo od korone, ali i naglasio da je srpska delegacija uvek spremna za razgovor.
 
"Neko od saradnika, od ljudi iz okruženja šefova pregovaračkog tima u Briselu oboleo je od korone, tako da će verovatno svi u karantin. Mislim da je to razlog, tako da, verovatno, neće biti ničega", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da se, međutim, nikad ne zna, kao i da je srpska delegacija uvek spremna.
 
Razumem ljude na KiM i transparente na jezeru Gazivode
 
Vučić je izjavio da razume reakciju Srba sa KiM koji su okačili transparente zahvalnosti predsedniku SAD Donaldu Trampu, jer su od drugih američkih predsednika i administracija "mnogo pretrpeli".
 
"Srbi na KiM se nadaju i čekaju dobar signal, neko im je rekao da će se napraviti fizibiliti studija kako bi se podelilo energetsko bogatstvo Gazivoda, pošto do sada nisu imali ni jedan kilovat. Za mene je to što su okačili ljudska reakcija i to su sami uradili", rekao je Vučić.
 
Tramp je, dodaje, doneo i novi "vetar" u razvoju odnosa Srbije i Amerike, i veruje da će takav odnos prema njemu ostati, bez obzira na ishod predsedničkih izbora u Americi.
 
"Mislite da treba da volimo i klečimo pred onima koji su bombardovali našu zemlju? To se neće dogoditi", naglasio je Vučić.
 
Kaže da je ambasador SAD Entoni Godfri promenio pristup i da je zato toliko poštovan u Srbiji i zbog čega je popularnost Amerike u Srbiji porasla, prema istraživanjima, za samo 11 meseci sa 8,5 na skoro 26 odsto.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: