Vulin i Stefanović menjaju mesta?

Nacionalne vesti - Četvrtak 22.10.2020 - 12:15

Kompletan sastav „koncentracione vlade“, kako je najavio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, znaće se u nedelju, nakon nove sednice Predsedništva vladajuće stranke.

Sastav Vlade znaće se u nedelju FOTO: G. Mitić/OK Radio Sastav Vlade znaće se u nedelju FOTO: G. Mitić/OK Radio
Do tada će trajati neizvesnost šta će biti sa najužim krugom Vučićevih saradnika, posebno kada je reč o važnim ministarstvima i onima koji pripadaju resorima sile.
 
Odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Predsedništva SNS u utorak, kada je objavio da je novi predsednik Skupštine Ivica Dačić i da će vlada biti ograničenog trajanja, Vučić je potvrdio da će Stefanović obavljati „važan posao u sektoru bezbednosti“, ali nije rekao da će ostati ministar policije.
 
U delu javnosti najinteresantije je šta će biti sa Stefanovićem, budući da se tvrdi da on ima uticaj unutar SNS-a, koji Vučić nastoji da saseče.
 
Novosti su obavile da postoji mogućnost da Stefanović i Aleksandar Vulin zamene mesta, odnosno da Vulin dođe na čelo MUP, a Nebojša Stefanović postane ministar odbrane.
 
Međutim, ranije se pisalo da je Vulin viđen za šefa Bezbednosno-informativne agencije umesto Bratislava Gašića, koji bi trebalo da dođe na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Pojedini su čak tvrdili i da je Vulin mogući ambasador u nekoj ističnoj zemlji i navodili u tom smislu Belorusiju.
 
Za mesto šefa BIA pominju i aktuelni ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
 
Novi ministar spoljnih poslova umesto Ivice Dačića, kao predsednika parlamenta, trebalo bi prema medijskim navodima da bude Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije.
 
Novi koalicioni partner SNS Aleksandar Šapić ostaje predsednik opštine Novi Beograd, ali će njegova stranka SPAS dati jednog ministra, čije se ime i dalje drži u tajnosti.
 
Ministar finansija Siniša Mali objavio je, gostujući juče ujutru na TV Prva, da ga je Vučić pitao da ostane u Vladi, što je sa zadovoljstvom prihvatio.
 
Očekuje se shodno, ranijim Vučićevim najavama, da bi novouvedeni ministar za društveni dijalog mogao da postane neko iz redova opozicije, koja je učestvovala na izborima 21. juna, ne prešavši cenzus od tri odsto.
 
Miroslav Parović, iz vanparlamentarnog Narodnog slobodarskog pokreta, tvrdi da je Vučićev glavni cilj da dobije predsedničke izbore na nekom velikom hapšenju i da je to razlog nepoznanica oko resora sile.
 
„Glavni cilj u narednom periodu biće mu odabir ‘žrtvenog jarca’ iz sopstvenih redova koga će optužiti da je izdajnik, saradnik mafije i opozicije i da dok on (Vučić) vredno radi taj izdajnik plete zaveru za njegovu smenu i vraćanje Srbije u ruke tajkunima. Upravo je ovaj odabir ‘žrtvenog jarca’ razlog zbog koga unutar samog SNS-a još ne mogu da se dogovore oko toga ko će biti na kojoj funkciji jer je recimo mnogo teže uhapsiti nekoga ako je ministar policije nego ako je na primer, ministar vojske ili šef BIA“, navodi se u Parovićevoj pisanoj izjavi.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: