Završen sastanak delagacija Beograda i Prištine u Briselu

Nacionalne vesti - Sreda 08.09.2021 - 14:11

Danas se u Briselu nastavljeni su razgovori delegacija Beograda i Prištine, u okviru tehničkog dijaloga pod posredstvom Evropske unije.

lustracija: Depositphotos/jorisvo lustracija: Depositphotos/jorisvo

Negde posle 13 sati sastanak je završen.

Portparol EU Peter Stano potvrdio je ranije za agenciju Tanjug da će dva dana tehničkih razgovora biti posvećena "trenutno otvorenim pitanjima i sledećim koracima u dijalogu".

 Glavni pregovarači Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bislimi trebalo je da se sastanu krajem avgusta, ali je zbog bolesti predstavnika Prištne ta runda tehničkih razgovora bila odložena.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, kasnije je zakazao novi termin razgovora za početak septembra.

U utorak su obe delegacije imale bilateralne razgovore sa Lajčakom i EU posrednicima, a za danas je planirana trilaterala Beograda, Prištine i EU posrednika.

Petković je pred ovu rundu dijaloga poručio da će delegacija Beograda insistirati na pet tema koje su već ranije dogovorene, a čiju implemetaciju Priština ili krši ili u potpunosti odbija.

U pitanju je formiranje Zajednice srpskih opština, rasvetljavanje sudbine nestalih, primena dogovora o pravosuđu, slobodi kretanja i zvaničnim posetama i implementacija dogovora o energetici.

OK Radio,b92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: