Završena sednica: Krizni štab bio JEDNOGLASAN

Nacionalne vesti - Petak 29.01.2021 - 11:56

Jednoglasno je odlučeno da "nema nikakvog popuštanja epidemioloških mera", rekla je posle sednice Kriznog štaba ministarka rada Darija Kisić Tepavčević.

Odluka doneta na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja i umiranja FOTO: Screenshot Odluka doneta na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja i umiranja FOTO: Screenshot
Dodala je da je odluka doneta na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja i umiranja. Kako je rekla, poslednjih dana se beleži stabilnija epidemiološka situaicja nego ranije, ali su brojke još uvek na visokom nivou.  
 
Ministarka je rekla da je do ovog trenutka vakcinisano više od 415.000 ljudi i da je velika zainteresovanost građana za vakcinaciju svetlost na kraju tunela.  
 
Koronavirusom je u Srbiji od početka epidemije inficirano 390.637 osoba, a registrovano je 3.965 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.
 
U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 4.206 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalaze 162 osobe.
 
Prema poslednjem preseku, još 21 pacijent je preminuo od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 1.592 osobe, od 10.637 testiranih.
 
Nastavlja se imunizacija, Srbija druga u Evropi po stopi vakcinisanih
 
Srbija je druga u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika. Ispred Srbije je samo Ujedinjeno Kraljevstvo sa nešto više od 116.000 vakcinisanih na milion stanovnika, a Srbija ima 60.136.
 
Kada je reč o broju vakcinisanih na 100 stanovnika, ta stopa je u Velikoj Britaniji 11,67, a u Srbiji 6,01. 
 
Prema najnovijim podacima, u Srbiji je vakcinisano ukupno više od 409.000 građana. 
 
Direktor Kancelarije za eUpravu je sinoć rekao da je putem portala i kol-centra do sada za vakcinaciju prijavljeno više od 780.000građana.  
 
Stiglo 40.000 doza ruske vakcine "sputnjik V"
 
Avion sa 40.000 doza ruske vakcine "sputnjik V" sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a dočekao ga je ministar za inovacije Nenad Popović.
 
Popović je za RTS rekao da je danas stiglo 20.000 doza komponente 1 i 20.000 doza komponente 2.
 
"Ovo je samo prva količina od 40.000 od ukupno dva miliona vakcina koje će u Srbiju doći u toku februara i marta", istakao je Popović. 
 
Dozvoljavaju se posete korisnicima Gerontoloških centara
 
Ministarka Kisić Tepavčević je rekla da su Gerontološki centri od početka bili prioritet za vakcinaciju, i da je među korisnicima vladala visoka zainteresovanost.
 
Kako je rekla, Krizni štab je usvojio preporuku da se vakcinisanim korisnicima centara dozvole posete u strogo kontrolisanim uslovima uz poštovanje svih epidemioloških mera.
 
Precizirala je da će posete biti dozvoljene korisnicima koji su dobili dve doze vakcine, i kod kojih je prošlo najmanje sedam dana od druge doze.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: