Žene koje su imale probleme u porodilištima treba to da prijave

Nacionalne vesti - Ponedeljak 05.02.2024 - 10:47

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da sve žene koje su imale „bilo kakve probleme” u zdravstvenim ustanovama treba to da prijave nadležnim organima.

Foto:OK radio,S.Tasić Foto:OK radio,S.Tasić
Grujičić je za Politiku kazala da osuđuje neprimereno ponašanje prema pacijentima. Ona je ocenila da lekari postoje zbog pacijenata, a ne obrnuto.
 
- Sve žene koje su imale bilo kakve probleme mogu to da prijave dežurnom lekaru, načelniku odeljenja, direktoru ustanove, a ako tu ne reše problem mogu da se obrate Lekarskoj komori Srbije, zaštitniku prava pacijenata, zaštitniku građana, pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i Ministarstvu zdravlja, navela je Grujičić.
 
Prema njenim rečima, svaki lekar koji načini prestup ima svoje ime i prezime i treba da odgovara pred nadležnim organima i dodala je da ne treba cela struka da nosi teret „kolege koji se oglušio o svoj poziv”.
 
- Svako treba da odgovara za svoje postupke i ne smemo da ćutimo i guramo probleme pod tepih... Od prvog dana mandata govorila sam da moramo imati zakon i sistem u kom ćemo kazniti one koji ne rade i nagraditi one koji nose zdravstveni sistem, izjavila je ministarka zdravlja.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: