6 uhapšenih na Kosovu za 24 sata: Nisu poštovali mere vanrednog stanja

Regionalne vesti - Ponedeljak 16.03.2020 - 12:40

Na području opštine Peć u protekla 24 sata uhapšeno je šest osoba zbog nepoštovanja mera preduzetih s ciljem zaustavljanja širenja korona virusa.

Priština prglasila vanredno stanje u javnom zdravlju FOTO: Getty Images Priština prglasila vanredno stanje u javnom zdravlju FOTO: Getty Images
Oni su, kako je potvrdio portparol Skadran Nikci, uhapšeni po nalogu pećkog tužilaštva.
 
Priština je sinoć na telefonskoj sednici kosovske vlade prihvatila zahtev ministra zdravlja Arbena Vitia i proglasila vanredno stanje u javnom zdravlju zbog širenja korona virusa.
 
Podsetimo, Vučić je sinoć proglasio u 20 sati vanredno stanje na teritoriji cele Srbije povodom situacije sa koronavirusom i istakao da odluka stupa na snagu odmah.
 
Inače, u Srbiji do jutros u 8 časova 16. marta 2020, registrovano je ukupno 55 potvrđenih slučajeva COVID-19. Od poslednjeg izveštaja, do 18 časova sinoć, testirani su uzorci 15 osoba od kojih su 2 uzorka bila pozitivna. Oni nemaju težu kliničku sliku bolesti i nalaze se u kućnim uslovima.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: