Akcija kosovske policije u Mitrovici i Zvečanu, bačeni suzavac i šok bombe

Regionalne vesti - Sreda 13.10.2021 - 12:45

Jutros u Kosovskoj Mitrovici su se čule sirene za opasnost, a u toku je akcija jedinica kosovske policije koja je saopštila da je reč o "sprečavanju krijumčarenja robe".

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Sirene su u međuvremenu stale, ali još uvek je napeto. Napeto je na mostu preko Ibra u opštini Zvečan, gde kosovska policija pokušava da prođe prema centru grada, a građani pokušavaju da ih spreče.
 
U jednom trenutku policija je upotrebila suzavac da rastera okupljene. Kako piše KoSSev, čule su se i šok bombe.
 
Zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta, prenosi KoSSev.
 
Građani koji su se zatekli na licu mesta prenose da je reč o specijalnim jedinicima policije i da se mogu videti uglavnom ispred apoteka.
 
RTS javlja da su pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima.
 
„Upadaju u magacine, prodavnice, apoteke ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konsultacija i pripreme sa policijom u severnom delu Mitrovice“, navodi RTS pozivajući se na svedočenja i tvrdnje očevidaca.
 
Na ulicama su vozila Hitne pomoći i vatrogasci, a u centru grada su se okupili građani.
 
Blokirana je raskrsnica koja se nalazi u blizini Tehničke škole.
 
 
Kosovska policija: Borba protiv krijumčarenja robe
 
Kosovska policija u međuvremenu je saopštila da je u ranim jutarnjim časovima započela policijsku operaciju „u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe“.
 
U saopštenju se navodi da se akcija sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Severne Mitrovice.
 
„Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe… Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz“, piše u saopštenju.
 

N1, mediji, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: