"Ako prođe još jedan voz, blokiraćemo prugu"

Regionalne vesti - Sreda 13.02.2019 - 12:20

Niš -- Meštani Jasenovika, mesta kraj kog su se u dva navrata prevrnule železničke cisterne sa opasnim materijama, najavili su blokadu pruge.

"Obećanja su bila drugačija" FOTO: Free Images
Na to su se odlučili zbog, kako kažu, "straha za sopstvenu bezbednost".
 
Na pruzi Niš - Zaječar, kod sela Jasenovik, naime, 20. januara prevrnule su se dve vagon-cisterne sa tečnim amonijakom, a već 10. februara na istoj pruzi, uz isto selo, iskliznulo je pet vagon-cisterni sa fosfornom kiselinom.
 
Zbog toga je juče održan sastanak gradonačelnika Niša i predstavnika Železnica sa predsednikom mesne zajednice Jasenovik, a meštani bi danas trebalo da odluče hoće li prugu da blokiraju. 
 
Iz Železnice poručuju da je pruga bezbedna. Milan Maksimović, izvršni direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom, kaže da će se pojačati mere bezbednosti i pregledati vozovi koji prevoze opasne materije. 
 
On dodaje i da će ova pruga biti zatvorena za mesec dana kada bi, prema najavama, trebalo da počne rekonstrukcija, koja bi trebalo da traje godinu dana. 
 
Meštani Jasenovika, sa druge strane, kažu da će, ako prođe još jedan voz sa opasnim materijama uz njihovo selo, blokirati prugu. Kažu i da su nakon januarske nezgode obećanja bila drugačija. 
 
"Rekli su da će samo putnički saobraćaj biti pušten, a oni noću puštaju cisterne", navode i dodaju da u garancije više ne veruju, kao ni u bezbednost pruge za koju tvrde da su pragovi truli, a šrafove je, kako kažu, pojeo zub vremena. 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: