Apelacioni sud povećao kaznu Babićevom vozaču na četiri i po godine

Regionalne vesti - Četvrtak 23.12.2021 - 13:12

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Dejana Stanojevića iz Beograda na četiri i po godine zatvora jer je na naplatnoj rampi Doljevac izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a povređene četiri, među kojima i direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić.

FOTO: Free Images FOTO: Free Images
Apelacioni sud je usvojio žalbu niškog Osnovnog javnog tužilaštva i Stanojeviću za osam meseci uvećao zatvorsku kaznu koja mu je izrečena prvostepenom presudom.
 
Osnovni sud u Nišu je u aprilu ove godine osudio Stanojevića na tri godine i 10 meseci zatvora, na šta su se žalili i OJT i Stanojevićev branilac, advokat  Slavoljub Milošević.
 
Stanojeviću je takođe izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine.
 
Prema navodima optužnice, Stanojević je na dan nesreće, krećući se službenom “škodom superb” iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu na naplatnoj tampi Doljevac, usled čega je ona udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.
 
Gligorijević, koja je bila na zadnjem sedištu “opela”, poginula je na licu mesta, a povređeno je pet osoba, među kojima i Babić, koji je, po oceni suda, bio na zadnjem sedištu “škode”.
 
Stanojević je na prvom ročištu, održanom 22. novembra prošle godine, delimično priznao odgovornost jer je brzo vozio, ali je naveo da je do nesreće došlo i zbog klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.
 
Prema sudskoj verziji, službeni automobil je vozio Stanojević, a Babić je, po sopstvenoj izjavi u istrazi, „spavao na zadnjem sedištu“.
 
Na suđenju su prikazana četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe, od kojih jedan pokazuje situaciju u vreme nesreće, ali se prekida na dva minuta, tako da se ne vidi trenutak udara Babićevog službenog vozila u „opel astru“, odnosno ne vidi se raspored sedenja u vozilu.
 
Nezvanični izvori su u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da za volanom “škode” nije bio Stanojevuić već njegov poslodavac.
 
Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović kazao je da je, prema saznanjima koje ima, posle nesreće „šest  ili sedam ljudi vadilo Babića sa mesta vozača i prebacivalo ga na zadnje sedište“.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je negirao takve tvrdnje, navodeći da je video snimak sa naplatne rampe, koji je “užasan”, ali bez preciziranja o kom snimku je reč, i po kom osnovu je ostvario uvid.
 
Porodica poginule žene, koja je takođe izrazila sumnju da je vozilom upravljao Babić, tražila je da dobije snimak koji je Vučić video, ali joj on nije dostavljen.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: