Banke omogućile POSEBNE TERMINE za isplatu penzija

Regionalne vesti - Petak 08.05.2020 - 12:54

Banke će produžiti radno vreme kako bi omogućile posebne termine za isplatu penzija, kada će samo penzioneri moći da budu u njihovim poslovnicama.

Mere protiv gužvi u bankama FOTO: G. Mitić/OK Radio Mere protiv gužvi u bankama FOTO: G. Mitić/OK Radio
Posebni termini za isplatu penzija u ekspoziturama banaka, prema instrukciji Narodne banke Srbije, a na zahtev Vlade Srbije, biće sledeći:
 
- u petak, 8. maja u periodu od 17 do 19 časova;
 
- u subotu, 9. maja od 13 do 15 časova;
 
- od ponedeljka 11. maja do petka 15. maja u periodu od 17 do 19 časova svakog dana.
 
„Naglašavamo da se utvrđivanjem posebnih termina za isplatu penzija u prostorijama banke ne može zabraniti licima koja su navršila 65 i više godina života da ukoliko tako žele, isplatu penzije u prostorijama banke zatraže i u toku redovnog radnog vremena banke, tj. i mimo utvrđenog posebnog termina,“ navedeno je u instrukciji NBS u koju je Tanjug imao uvid.
 
Bankama je naloženo da na svojim zvaničnim internet prezentacijama objave posebne termine u kojima će biti omogućena isplata penzija u prostorijama banaka i to u što kraćem roku, kao i da pisano obaveštenje o posebnim terminima bude jasno istaknuto na ulazu ekspozitura banaka pre početka njihovog radnog vremena.
 
Prema instrukciji NBS, banke su dužne da u skladu sa preporukama nadležnuth institucija obezbede i sprovedu sve neophodne mere u cilju zaštite zdravlja klijenata koji se nalaze u prostorijama banke i da u posebno utvrđenim terminima za isplatu penzije obezbede da ulazak u prostorije banke bude omogućen samo licima koja su navršila 65 i više godina života, koja su došla kako bi im se isplatila penzija.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: